Bh. dijaspora danas dobija prvi interaktivni portal

Radiosarajevo.ba
Bh. dijaspora danas dobija prvi interaktivni portal
Ministarstvo za ljudska prva i izbjeglice BiH danas će predstaviti prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba.

O tome će danas na konferenciji za novinare govoriti ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer i predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) Nirvana Pištoljević.

Na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH kao i bh. diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkog iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano učešće iseljenika u kreiranju javnih politika u nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem javnih konsultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama kao i javni pozivi s informacijama o mogućnosti finansiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva.

Portal je kreiran u okviru projekta Dijaspora za razvoj, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije