Ministarstvo sigurnosti BiH o navodima da su državljani BiH na strani ukrajinskih snaga

9
AA
Ministarstvo sigurnosti BiH o navodima da su državljani BiH na strani ukrajinskih snaga
Foto: EPA-EFE / Ministarstvo sigurnsoti BiH o navodima Sergeja Lavrova

U ovom trenutku, prema dostupnim podacima, nijedan državljanin Bosne i Hercegovine ne nalazi se na području Ukrajine na strani ukrajinskih snaga, saopšteno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Iz Ministarstva su reagovali na izjave o navodnom regrutiranju i upućivanju plaćenika iz BiH u Ukrajinu.

Ranije danas, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagovala je na izjave ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova koji je u intervjuu za ruske medije rekao kako Moskva ima informacije da se plaćenici iz BiH, Albanije i s Kosova šalju u Ukrajinu.

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

"Mi ćemo uputiti službeni upit Ambasadi Rusije u Sarajevu u vezi sa ovom izjavom. Ako gospodin Lavrov ima neke informacije o takvim aktivnostima u BiH, nadam se da ih je, i prije nego ih je javno objavio, podijelio sa našim sigurnosnim službama", poručila je Turković.

Dodala je također kako bi zvaničnici trebali u javnosti iznositi samo provjerene informacije, posebno kada govore o drugim državama i posebno kada je u pitanju sigurnost ili stabilnost.

Lavrov je u intervjuu za Russia Today (RT) danas rekao da Moskva ponovo provjerava informacije koje sugeriraju da se "plaćenici regrutiraju za raspoređivanje u Donbasu iz Republike Kosovo, kao i iz Albanije i Bosne i Hercegovine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije