Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o Zavodu Pazarić

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH se oglasilo o Zavodu Pazarić
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Radžep Salić

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine je komentarisalo navode direktora Zavoda za zbrinjavanje osoba s intelektualnim poteškoćama Pazarić Redžepa Salića.

Kako je navedeno u saopštenju, upoznati su da je Salić obavijestio nadležne institucije - Federalnu upravu policije, SIPA-u i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine - o indicijama da postoje nepravilnosti koje se odnose na građevinske lokacije u Zavodu, te da očekuje da sve institucije postupaju u skladu sa svojim ovlaštenjima.

Parlament FBiH: Katastrofalno stanje i kriminal u Zavodu u Pazariću

Naveli su da su upoznati i da je direktor Zavoda dobio saglasnog Nadzornog odbora 3. jula 2019. godine da postupi na ovaj način.

Nevjerovatni prizori u Zavodu Pazarić - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Nevjerovatni prizori u Zavodu Pazarić

Ukazali su na to da su formirali komisiju koja bi trebala da utvrdi dešavanja sa svim kapitalnim ulaganjima u Zavodu od 2009. do 2018. godine.

Salić: Djeca iz Pazarića nemaju dovoljno hrane, stanje u Zavodu alarmantno

Poručili su da će čim dobiju Zaključke Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pristupiti njihovoj realizaciji i poduzeti sve potrebne mjere u cilju zaštite i sigurnosti osoba koje se nalaze u Zavodu, kao i u drugim ustanovama socijalne zaštite od federalnog značaja.

Nevjerovatni prizori u Zavodu Pazarić: Pogledajte u kakvim uvjetima žive djeca

Tvrde da su opredijeljeni da vode brigu o korisnicima usluga ustanova socijalne zaštite, te da poduzimaju aktivnosti na poboljšanju i podizanju standarda u ovim institucijama.

Nevjerovatni prizori u Zavodu Pazarić - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Nevjerovatni prizori u Zavodu Pazarić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije