Ministarstvo obrane BiH svečano obilježilo Međunarodni dan žena

0
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo obrane BiH svečano obilježilo Međunarodni dan žena
Foto: Ministar odbrane BiH / Obilježavanje 8. marta

Prigodnom svečanosti u nazočnosti visokih dužnosnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u Domu OS BiH u Sarajevu, službeno je obilježen 8. mart – Međunarodni dana žena.

Glavni domaćin prijama bio je zamjenik minista obrane BiH za politku i planove Slaven Galić, uz zamjenike načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-bojnika Ivicu Jerkića i Gojka Kneževića te generalnog inspektora MO BiH brigadnog generala Mirsada Ahmića i tajnika MO BiH Muhameda Smajića.

U prigodnom obraćanju, zamjenik ministra Galić istaknuo je značaj uloge žene u sustavu obrane, kao i važnost dosljednje primjene postojeće regulative na polju ravnopravnosti spolova.

Ambasada SAD o snimku koji je objavio Konaković: 'Novinari moraju obavljati posao bez prijetnji'

Ambasada SAD o snimku koji je objavio Konaković: 'Novinari moraju obavljati posao bez prijetnji'

"Mi u organizacijama obrane i sigurnosti nastojimo razvijati liderice i lidere kroz vojne pozive, poboljšanje uvjeta života i rada, obrazovanje, operativne zadaće i napredovanje u karijeri.

Promoviramo liderstvo i sinergiju novih generacija, djevojaka i žena, mladića i muškaraca, koji već na taktičkoj razini ravnopravno preuzimaju uloge vođa. Pri tome imaju jednaka prava, uvjete i mogućnosti, ali i moć da zajedno i ravnopravno grade buduće puteve, za boljitak svih nas", kostatirao je zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić, nakon čega su uposlenicama MO BiH uručeni simbolični pokloni.

Prigodnim aktivnostima, Međunarodni dan žena obilježen je i u zapovjedništvima i postrojbama OS BiH. Posebno radno, ali na prigodan način, ovaj je dan obilježen i na radionici za izradu Pavilnika o sustavu klasificiranja vojnih osoba, koja se od 6. do 10. marta odvija u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije