Ministar zdravstva Sarajeva: Novinari nisu u grupi prioriteta za vakcinisanje

5
Fena
Ministar zdravstva Sarajeva: Novinari nisu u grupi prioriteta za vakcinisanje
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić kazao je danas u izjavi Feni da novinari u Kantonu Sarajevo neće biti uvršteni u grupu prioriteta za vakcinisanje protiv COVID-19.

"Novinari su kategorija koja ne spade u prioritete. Kada narušite jednom sistem prioriteta onda se čitava piramida ruši. Novinari neće biti stavljeni u prioritet sve dok ne bude završena prva linija zdravstvenih radnika", naglasio je Vranić.

Podvukao je da novinari neće biti na listi prioriteta za vakcinaciju sve dok se ne vakcinišu i farmaceuti koji rade u apotekama.

"Prioritet su i policija, vatrogasci, osobe u staračkim domovima. Ne mislim da novinare ne treba uvrstiti, ali kada bi sada došao veliki kontingent vakcina, onda bi bilo normalno", zaključio je Vranić.

S druge strane, novinari su prioriteti u RS-u, Brčko distriktu, Zeničko-dobojskom kantonu...baš kao što su i SAD-u, Rusiji, Srbiji, Indiji. Također je Ministarstvo civilnih poslova BiH apelovali na vlasti u BiH da novinari budu prioriteti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije