Ministar Vojin Mitrović o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd

1
Radiosarajevo.ba
Ministar Vojin Mitrović o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd
Foto: Vijeće ministara BiH / Vojin Mitrović

Gradonačelnik Brčkog Esad Kadrić u narednim danima treba da organizuje sastanak da se imenuju nosioci ispred entiteta i definiše datum kada će se sastati i razmotriti varijante za dionicu auto-puta Sarajevo-Beograd koji prolazi kroz Brčko.

To je zaključak današnjeg sastanka u Sarajevu zvaničnika Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara, rekao je novinarima da konačna odluka o izboru trase kroz Brčko pripada distriktu.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

On je dodao da za finasiranje ovog dijela autoputa postoji interes i FBiH i RS.

Mitrović je naveo da je bilo različitih mišljenja na ovom današnjem sastanku, te da je od gradonačelnika Brčkog predloženo da se uradi revizija predloženih trasa, u koju bi se uključili eksperti iz Autocesta FBiH i Autoputeva RS.

"U Sarajevu je danas održan sastanak zvaničnika BiH; FBiH i RS o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd", saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Vijeću ministara.

Sastanku sa prisustvovali i  premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, gradonačelnikom Brčkog Esad Kadrić, te direktori “Autocesta FBiH” Elmedin Voloder i “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije