Ministar Vojin Mitrović o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd

1
Radiosarajevo.ba
Ministar Vojin Mitrović o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd
Foto: Vijeće ministara BiH / Vojin Mitrović

Gradonačelnik Brčkog Esad Kadrić u narednim danima treba da organizuje sastanak da se imenuju nosioci ispred entiteta i definiše datum kada će se sastati i razmotriti varijante za dionicu auto-puta Sarajevo-Beograd koji prolazi kroz Brčko.

To je zaključak današnjeg sastanka u Sarajevu zvaničnika Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara, rekao je novinarima da konačna odluka o izboru trase kroz Brčko pripada distriktu.

Admir Čavalić zatražio hitno zasjedanje Parlamenta FBiH zbog situacije sa FTV 

Admir Čavalić zatražio hitno zasjedanje Parlamenta FBiH zbog situacije sa FTV 

On je dodao da za finasiranje ovog dijela autoputa postoji interes i FBiH i RS.

Mitrović je naveo da je bilo različitih mišljenja na ovom današnjem sastanku, te da je od gradonačelnika Brčkog predloženo da se uradi revizija predloženih trasa, u koju bi se uključili eksperti iz Autocesta FBiH i Autoputeva RS.

"U Sarajevu je danas održan sastanak zvaničnika BiH; FBiH i RS o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd", saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Vijeću ministara.

Sastanku sa prisustvovali i  premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, gradonačelnikom Brčkog Esad Kadrić, te direktori “Autocesta FBiH” Elmedin Voloder i “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije