Ministar pisao Domu zdravlja KS: Omogućite jednu smjenu nedjeljom

0
Radiosarajevo.ba
Ministar pisao Domu zdravlja KS: Omogućite jednu smjenu nedjeljom
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haris Vranić

Nakon dopisa Općinskog vijeća Hadžići, Trnovo, Ilijaš Vogošća i drugih, ali i kolegija općinskih vijeća, načelnika i zdravstvenih savjeta općina, u kojem izražavaju nezadovoljstvo uvođenjem neradne nedjelje u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i traže da se građanima rubnih općina KS učini lokacijski dostupna zdravstvena zaštita kao i do sada, ministar zdravstva KS prof. dr. Haris Vranić uputio je dopis menadžmentu JU Dom zdravlja KS.

U njemu navodi da se razmotri mogućnost rada jedne smjene nedjeljom, kako bi se građanima ovih općina pružila kontinuirana zdravstvena zaštita.

Kako je podcrtao, Pravilnik o radnom vremenu u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, te zdravstvenim ustanovama koje imaju status ugovorne zdravstvene ustanove ne sprječava Dom zdravlja da organizira rad u skladu sa potrebama lokalnog stanovništva i raspoloživim ljudskim resursima ustanove.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Podsjetimo, građani ovih općina bili su i najavili proteste zbog ukidanja dežura nedjeljom. 

Pravilnik, po kojem se ukidaju dežure, stupio je na snagu 1. maja, a njegova primjena počela je 6. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije