Ministar odbrane Turske dolazi u posjetu BiH

6
F.V.
Ministar odbrane Turske dolazi u posjetu BiH
FOTO: AA / Hulusi Akar

Ministar odbrane Turske Hulusi Akar dolazi u Bosnu i Hercegovinu u trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovinu, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Turski ministar stiže u našu zemlju u trenutku eskalacije političke krize u našoj zemlji. Kako nam je potvrđeno iz više izvora, sastat će se sa visokim zvaničnicima naše zemlje, među kojima i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, te državnim ministrom odbrane Sifetom Podžićem.

Tokom ovog susreta bit će razgovarano o saradnji dvije zemlje u segmentu odbrane, o sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji, ali i realizaciji ranije dogovorenog ugovora o pomoći Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sa 200 miliona turskih lira.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Podsjetimo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić je u ime Vijeća ministara BiH potpisao 3. marta 2021. godine u Ankari, Sporazum o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske i Implementacijski protokol o finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske kojima se osigurava 200 miliona turskih lira za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije