Ministar Nešić prelomio: Ko je Slobodan Radinković koji će biti predložen za novog direktora SIPA-e

5
A. S.
Ministar Nešić prelomio: Ko je Slobodan Radinković koji će biti predložen za novog direktora SIPA-e
Foto: YouTube / Slobodan Radinković

Slobodan Radinković, aktuelni načelnik Policijske uprave Doboj, bit će predložen za novog direktora SIPA, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz nekoliko izvora.

Kao što je naš portal pisao Slobodan Radinković se nalazi među najvećim kandidatima za ovu poziciju. Nakon obavljenih razgovora sa sedam kandidata zauzeo je trećeplasiranu poziciju na listi koju je sačinio Nezavisni odbor.

Ispred njega su bili Darko Ćulum i Ljubiša Pandurević, koji je prema mnogima bio prvi favorit za mjesto novog direktora SIPA-e.

Važna informacija za penzionere: Vlada FBiH u Mostaru donijela zaključak nakon najave protesta

Važna informacija za penzionere: Vlada FBiH u Mostaru donijela zaključak nakon najave protesta

Ministar Nešić uskoro dostavlja prijedlog

Među kandidatima koji su se prijavili na konkurs bili su još i Zoran Savić, službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Miloslav Savković iz MUP-a RS, Goran Pisić, šef brčanske policije, te Ljubiša Pandurević. Na intervju se, međutim, nije pojavio Zoran Savić.

Nakon što su kandidati obavili razgovore s članovima Nezavisnog odbora, najuža lista je proslijeđena ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću, koji će Vijeću ministara BiH predložiti favorite.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić će narednih dana Vijeću ministara BiH dostaviti svoj prijedlog s imenom Slobodana Radinkovića.

"Ministar Nenad Nešić danas nije u Sarajevu, tako da se očekuje da će u narednim danima tek dostaviti ime Slobodana Radinkovića za novog direktora SIPA-e", kaže izvor portala Radiosarajevo.ba iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ko je Slobodan Radinković?

U njegovoj ličnoj karti piše da je Slobodan Radinković, rođen 1975. godine u Banjoj Luci. Osnovnu školu završio je u Banjoj Luci, a Srednju školu unutrašnjih poslova u istom gradu 1995. godine.

Višu školu unutrašnjih poslova završio je 1998. godine u Banjoj Luci, a zatim Visoku školu unutrašnjih poslova, gdje je stekao zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova. 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zaposlen je od 1995. godine.

U prethodnom periodu obavljao je sledeće poslove i zadatke: policajac u Policijskoj stanici Centar, šef smjene u PS Centar, pomoćnik komadira PS Centar, zamjenik komandira PS Centar, komandir Policijske stanice Obilićevo i Policijske stanice Lazarevo, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka i zamjenik načelnika Uprave za osiguranja ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske.

Završeni intervjui s kandidatima za novog direktora SIPA-e: Ovo su tri glavna favorita

Završeni intervjui s kandidatima za novog direktora SIPA-e: Ovo su tri glavna favorita

Dužnost načelnika Policijske uprave Doboj obavlja od 25.01.2019. godine.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Prema posljednjim informacijama, očekuje se da će Slobodan Radinković biti potvrđen za novog direktora SIPA-e na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana u ponedjeljak, 16. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije