Ministar Mektić o napadu na Vučića u Potočarima

Radiosarajevo.ba
Ministar Mektić o napadu na Vučića u Potočarima
Veliku buru komenatara pokrenuli su medijski natpisi o navodnoj umiješanosti nekolicine policijskih službenika iz Srbije u organizaciju napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula 2015. godine.

Tačnije, takva reagovanja izazvalo je hapšenje i saslušanje dvojice policajaca koji su optuženi za odavanje službene tajne, kada su za pojedine medije ustvrdili da su tokom napada na premijera Vučića u Potočarima boravili na 'tajnom zadatku'.

No i pored toga što su ovu dvojicu policajaca mediji povezivali sa napadom na Vučića, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je za EuroBlic ustvrdio kako sigurnosne agencije naše države nemaju saznanja da je bilo koji državljanin Srbije učestvovao u organizaciji napada.

Mektić je istakao da, prema do sada prikupljenim informacijama i saznanjima, napadači na Vučića dolaze isključivo iz BiH. Tvrdi i da Tužilaštvo BiH snosi najveću odgovornost za to što, kako kaže,m ni nakon godinu i po dana niko nije procesuiran za napad na visokog stranog državnika.

„S obzirom na krajnje neozbiljno ponašanje Tužilaštva BiH i činjenicu da niko nije optužen za pokušaj atentata na premijera Srbije, sada se pojavljuju razne spekulacije i pokušaji relativizacije cijelog slučaja. Oni koji su u Potočarima izazvali nerede i bacali kamenje na Vučića isključivo su državljani BiH. Oni su snimljeni i sigurnosnim kamerama tako da ne postoji ni najmanja mogućnost za otvaranje nekakvih teorija zavjere“, kazao je Mektić u izjavi za EuroBlic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije