Ministar Krivić potvrdio: Medicinska sestra iz vrtića u Sarajevu zaražena sa COVID-19

A. S.
Ministar Krivić potvrdio: Medicinska sestra iz vrtića u Sarajevu zaražena sa COVID-19
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Anis Krivić

Medicinska sestra iz vrtića Mašnica pozitivna je na koronavirus, potvrdio je Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Zaražena medicinska sestra radi u vrtiću u sarajevskom naselju Grbavica, a ministar Krivić je u razgovoru za naš portal iznio šta se sve dogodilo i koji su naredni koraci

"Nažalost, jedna medicinska sestra u vrtiću Mašnica pozitivna je na novi soj koronavirusa. Stupili smo u kontakt s dežurnim epidemiologom iz Novog Sarajeva. Oni će nam dati kratke upute na koji način ćemo postupati u budućnosti. Ono što je bitno naglasiti je to da je medicinska sestra iz ovog vrtića, sve vrijeme nosila zaštinu opremu, kao i ostale kolegice s kojima je radila u ovoj ustanovi", kazao je ministar Krivić za naš portal.

Krivić je dodao da roditelji neće dovoditi djecu u vrtić, dok se ne vidi na koji način će se postupati ubuduće.

"Ono što je najvažnije, mi smo sve vrijeme postupali u skladu sa svim zahtjevima emidemiloga. Zavod za javno zdravstvo će nam dostaviti šta trebamo raditi u budućnosti, te da smo radili u grupama, tako da ćemo izolirati cijelu grupu. To će nešto što će ovisiti o mišljenju epidemiologa", dodao je ministar Anis Krivić za Radiosarajevo.ba, koji je potvrdio našu informaciju da u ponedjeljak ovaj vrtić neće raditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije