Ministar Hadžiahmetović: Nisam niti planiram dati ostavku

7
I.S.
Ministar Hadžiahmetović: Nisam niti planiram dati ostavku
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Enver Hadžiahmetović

Nakon što izvještaj KJKP Vodovoda i kanalizacije na jučerašnjoj Skupštini Kantona Sarajevo nije usvojen, pojedini mediji su objavili informaciju da je ministar komunalne privrede i prostornog uređenja KS Enver Hadžiahmetović dao ostavku na ovu funkciju.

Podsjetimo, on je bio direktor ovog preduzeća tokom prošle godine.

Mnogi su smatrali čudnim da je Trojka, koju čine SDP, Naša stranka te Narod i pravda, gasala protiv izvještaja direktora kojeg su upravo oni imenovali.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Pozvali smo i ministra Hadžiahmetovića koji je rekao da informacije o njegovoj ostavci - nisu istina.

"Nisam podnio niti planiram dati ostavku", rekao je kratko Hadžiahmetović za portal Radiosarajevo.ba.

On je ranije za TVSA izjavio da zastupnici Skupštine izvještaju nisu pristupili analitično.

"Ovo je zaista jedan non-sens, vjerujem da je bio jedan previd. Jer, ne znam kako objasniti politiku koja postavlja direktora i kasnije za ministra, a taj mu izvještaj ne usvaja. Smatram da ipak, zastupnici nisu pristupili sistematično, analitično. Mnogi nisu pročitali izvještaj i mislim da su dirigovano ili poludirigovano da to što prije prođe, glasali na taj način. Ovo je proteklo krajnje neprofesionalno, moram reći pogodilo me kao čovjeka i kadra NiP-a i nije mi svejedno”, naveo je Hadžiahmetović.

U međuvremenu, reagovao je i Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS koji je rekao kako je došlo do greške.

"Desila se greška kada su zastupnici negativno glasali, kada je u pitanju KJKP ViK. To je bio jedan od najboljih perioda kada je u pitanju ova institucija jer je Hadžiahmetović bio direktor, te se može potvrditi i činjenicama", naveo je Okerić za TVSA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije