Većina u KS protiv izvještaja svog direktora: "Došlo je do greške"

9
Radiosarajevo.ba
Većina u KS protiv izvještaja svog direktora: "Došlo je do greške"
Foto: Radiosarajevo.ba/ Anadolija / Hadžiahmetović/ Okerić

Na jučerašnjoj Skupštini Kantona Sarajevo, nisu usvojeni izvještaji KJKP Toplane-Sarajevo, KJKP Vodovod i kanalizacija te KJKP Sarajevogas za prošlu godinu.

Mnogima je bilo neobično da upravo Trojka, koju čine SDP, Naša stranka i Narod i pravda, glasaju protiv izvještaja direktora kojeg su upravo oni imenovali.

Direktor ViK-a u proteklom mandatu bio je Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede i prostornog uređenja KS.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

"Ovo je zaista jedan non-sens, vjerujem da je bio jedan previd. Jer, ne znam kako objasniti politiku koja postavlja direktora i kasnije za ministra, a taj mu izvještaj ne usvaja. Smatram da ipak, zastupnici nisu pristupili sistematično, analitično. Mnogi nisu pročitali izvještaj i mislim da su dirigovano ili poludirigovano da to što prije prođe, glasali na taj način. Ovo je proteklo krajnje neprofesionalno, moram reći pogodilo me kao čovjeka i kadra NiP-a i nije mi svejedno”, naglasio je Hadžiahmetović sinoć za TVSA.

U međuvremenu, reagovao je i Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS koji je rekao kako je došlo do greške.

"Desila se greška kada su zastupnici negativno glasali, kada je u pitanju KJKP ViK. To je bio jedan od najboljih perioda kada je u pitanju ova institucija jer je Hadžiahmetović bio direktor, te se može potvrditi i činjenicama", naveo je Okerić za TVSA.

Napomenuo je kako je to bio niz stvari koji su bile dobre - od otklanjanja više od 2.000 kvarova, zatim prečistač Butile je stavljen u funkciju...

"Bit će prilike da iskomuniciramo u narednom periodu", poručio je Okerić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije