Sarajevo / Ministar Drljača sastao se sa roditeljima štićenika Zavoda u FBiH

13. 12. 2019. u 16:49:00 Fena

Shares: 6

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je održan sastanak zamjenika premijera i federalnog ministara rada i socijalne politike Veska Drljače, direktora Ureda premijera Vlade FBiH Hasana Ganibegovića, sekretarke Vlade FBiH Edite Kalajdžić, predstavnika federalnih ministarstava zdravstva, obrazovanja i nauke i predstavnika Vijeća roditelja i Udruženja roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, navedeno je u saopćenju Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, koje je prenio Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Slijedeći zaključak tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, održane 4.12.2019. godine, razgovarano je o aktivnostima koje je potrebno poduzeti s ciljem realizacije svih zaključaka s ove sjednice o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine Pazarić, Zavodu za zabrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo i Ustanovi iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški.

Predstavnici Vijeća i Udruženja roditelja su upoznati s već poduzetim aktivnostima Vlade FBiH i resornih ministarstava o ovoj problematici, a postignut je visok stepen saglasnosti da je riječ o složenom procesu u kome je potrebno izraditi nove ili izmijeniti postojeće zakone, s tačno definisanim rokovima.

Riječ je o Zakonu o inspekcijama FBiH, Zakonu o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u FBiH, Zakonu o djelatnosti socijalnog rada, Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama i Zakonu o socijalnim uslugama, saopćeno je.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA