!/ Delić razjasnio da li otvorene bašte znače da neće biti finansijske pomoći u KS

18. 04. 2021. u 16:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Krizni štab Kantona Sarajevo je ranije donio novi set mjera u kojim je dozovljen rad ljetnih bašta ugostiteljskih objekata.

Ministar privrede KS Adnan Delić je na svojoj Facebook stranici napisao da je dobio puno upita o tome da li ova odluka isključuje finansiranje koje je ranije odobreno.

"Svim ugostiteljskim objektima kojima je Vlada KS svojom odlukom zabranila rad, bez obzira što im je rad dozvoljen u ljetnim baštama, Vlada KS će shodno obezbijeđenim finansijskim sredstvima finansirati pripadajuće poreze i doprinose za svaki radni dan za koji je svojom odlukom ugostiteljima zabranila obavljanje registrovane djelatnosti.

Dozvoljenim radom u ljetnim baštama ne smatra se da je uklonjena ova zabrana.

Javni poziv za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica po privredu KS izazvanih koronavirusom, u svrhu finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate (FBiH) i pripadajućih poreza i doprinosa (FBiH) će biti raspisan najkasnije u narednih 15 dana, a odnosit će se na dva mjeseca u 2021. godini, mart i april.

Nadamo se da će se nastaviti pozitivan trend pada oboljelih u KS, nakon uvođenja postojećih mjera kriznog štaba i Vlade KS i da će se već krajem naredne sedmice ugostitelji vratiti svojim redovnim poslovnim obavezama u punom kapacitetu", poručio je ministar Delić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)