Ministar Cikotić održao sastanak sa ambasadorom Nelsonom

1
Radiosarajevo.ba
Ministar Cikotić održao sastanak sa ambasadorom Nelsonom
Foto: MS BiH / Eric Nelson i Selmo Cikotić

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas je posjetio Ministarstvo sigurnosti BiH gdje je sa ministrom Selmom Cikotićem razgovarao o ključnim sigurnosnim izazovima i budućoj saradnji.

Posebno je potencirana borba protiv pranja novca te je istaknuta potreba usklađivanja domaćih zakona sa međunarodnim standardima i preporukama finansijskih institucija.

Ukazano je da bi se u slučaju opstrukcija usvajanja novog Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, BiH mogla ponovo naći na listi zemalja koje u potpunosti ne sarađuju sa međunarodnim finansijskim institucijama, a što bi imalo velike finansijske i ekonomske posljedice po BiH.

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Također, tokom sastanka razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te mogućnostima rješavanja blokada u radu državnih institucija. Ukazano je na moguće posljedice takvog djelovanja, te su razmjenjena mišljenja o mogućim rješenjima za novonastalu situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije