Ministar Bukvarević: Sad je na Parlamentu, nadam se da će ispuniti zahtjeve boraca

E. Halimić
Ministar Bukvarević: Sad je na Parlamentu, nadam se da će ispuniti zahtjeve boraca
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Salko Bukvarević

Sjednica Vlade Federacije BiH još uvijek je u toku, a na današnjoj sjednici usvojen je Rebalans budžeta Federacije BiH za 2019. godinu.

Sa sjednice Vlade FBiH za Radiosarajevo.ba javio se i ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević koji je kazao da je vrlo značajno da je donesena ova odluka.

„Danas usvojenim Rebalansom Budžeta FBiH za 2019. godinu između ostalog obezbjeđana su i sredstva u visini od 25 miliona maraka za realizaciju obaveza koje proističu iz novog Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica“, pojasnio je Bukvarević.

Dodao je da je Vlada FBiH na današnjoj sjednici na prijedlog Federalnog ministarstva za boračka pitanja usvojila zaključak kojim je zatražila od oba doma Parlamenta FBiH da što prije zakažu hitne sjednice i usvoje predloženi Rebalans Budžeta za ovu godinu i pomenuti Zakon.

Na naše pitanje kakva su njegova očekivanja u pogledu rada Parlamenta FBiH, Bukvarević je za Radiosarajevo.ba kazao da se nada kako će ovo pitanje ipak biti prioritetno.

„Iskreno se nadam da će federalni parlamentarci, ali i rukovodstva oba doma Parlamenta FBiH ovo pitanje staviti u prioritet i da će već naredne sedmice zakazati hitne sjednice na kojima će biti usvojen Rebalans Budžeta za 2019. i novi Zakon, jer će na taj način ispuniti zahtjeve demobilisanih boraca“, zaključio je Bukvarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije