Ministar Avdić primio uspješne mlade sportašice Ednu Šunjić i Emu Agić

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Avdić primio uspješne mlade sportašice Ednu Šunjić i Emu Agić

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas uspješne i perspektivne mlade sportašice Ednu Šunjić i Emu Agić.

Iz ministarstva navode da je Edna dvostruka osvajačica zlatnih medalja na održanoj Specijalnoj zimskoj olimpijadi u skijanju u Austriji, dok je Ema uspješna ritmička gimnastičarka.

U njihovoj pratnji bili su njihovi roditelji, koji su njihova najveća podrška, i predstavnici Udruženja "Život sa Down sindromom FBiH".

Na današnjem prijemu razgovarano je o inkluziji u sportu i kulturi, kao i o implementaciji projekata u koje su uključene osobe sa invaliditetom, posebno djeca s poteškoćama.

Predsjednica Udruženja Sevdija Kujović je, ovom prilikom, iskazala zadovoljstvo zbog činjenice da se društvo u kojem živimo počelo otvarati za djecu sa teškoćama, ali i osobe sa invaliditetom.

"Pozitivan primjer je Pozorište mladih koje je u potpunosti prilagođeno potrebama ovih osoba", navela je Kujović.

Avdić je naglasio kako Ministarstvo kulture i sporta KS, ali i kompletna Vlada KS imaju opredjeljenje da na svaki način podrže i potaknu djecu i mlade s poteškoćama da se bave sportom, jer sport kao takav može itekako pozitivno uticati na njihov rast i razvoj.

"Podržat ćemo njihov angažman u sportu, ali i u kulturi, jer nam je cilj da izgradimo društvo jednakih prilika i mogućnosti", istakao je Avdić.

Edna Šunjić je odnedavno i članica Vijeća sportista Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije