Milorad Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, oni mu oštro odgovorili

4
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, oni mu oštro odgovorili
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a, nazvao je danas nakon pres konferencije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo gradonačelnika Ljubišu Ćosić (SNSD) i zastupnike te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslava Vujičić koji su se danas usprotivili javno zbog kandidovanja Nenada Nešića za ministra sigurnosti BiH.

Kako tvrdi izvor blizak SNSD-u, nije to bio prijatan razgovor. Dodiku se nije svidjelo što su ljudi iz SNSD-a smogli snage da se javno usprotive njegovoj odluci, prenosi BNTV.
 
Dodik je, prema tom izvoru, Ćosiću i Vujičiću zaprijetio da će biti isključeni iz stranke.

[related]481477[/related]
 
"Ukoliko do toga dođe oni su poručili da će onda kolektivno istupiti iz stranke", tvrdi taj izvor i dodaje da se bunt odavno širi u SNSD-u.
 
Inače, da podsjetimo, odavno u toj stranci postoji "gunđanje" da se ništa ne pitaju i da je sve u rukama Milorada Dodika. 
 
Da bi ugušio pobunu, Dodik je, kako tvrdi taj izbor, ljudima iz Sarajevsko-romanijske regije poručio da će Zoran Tegeltija biti imenovan za direktora UIO, te da će Sarajevsko-romanijskoj regiji dati ministra finansija BiH.
 
Hoće li i ovaj tihi bunt da preraste u nešto veće znaće se već sutra, kada će predstavnici Gradskog odbora SNSD-a, bar su tako danas najavilim, ići na sastanak, ili na raport, kod Dodika da mu saopšte da ne podržavaju Nenada Nešića za ministra u Vijeću ministara.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

[related]481508[/related]
 
Nešić, lider DNS-a, koga je Dodik kandidovao za ministra bezbjednosti prošao je sve provjere i još samo da u srijedu, zajedno sa ostalim kandidatima za ministre u Vijeću ministara, dobije potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Struja Gradskog odbora SNSD-a, koja se pobunila pripada Nebojši Radmanoviću, koji je u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije