Milorad Dodik u svom stilu komentirao suđenje u Sarajevu: 'Odluke ovog procesa su dio cirkusa'

7
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik u svom stilu komentirao suđenje u Sarajevu: 'Odluke ovog procesa su dio cirkusa'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Na jučerašnjem suđenju pred neustavnim sudom, na kojem je Milorad Dodik optužen za krivično djelo 'neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH', predsjednik RS iznio je oštru kritiku na društvenim mrežama.

Dodik je napisao na svom profilu na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter), koju prenosimo u cijelosti:

"Cijeli svijet zna da je proces koji se vodi pred neustavnim sudom farsa. Mnogi danas likuju nad tim što im je jedan stranac, bez ikakvih stvarnih ovlaštenja, obezbijedio da predsjednik RS dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku."

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

On dalje ističe da pojedinci u RS-u koriste silu da se obračunaju sa Srpskom, a zahvalan je svim ljudima koji su mu pružili podršku. Dodik smatra da su odluke u ovom procesu dio cirkusa i ističe da ga podrška dodatno ojačava u odluci da brani srpske interese.

Zahvalnost izražava i prema Srbiji i prijateljima Srpske, koji su uz njih u trenucima najvećih pritisaka. Dodik naglašava da plaćeni lobisti strahuju od dolaska Trampa, ali veruje da će se stvari promijeniti jer je to, kako navodi, jedina šansa za Ameriku.

U svojoj izjavi, Dodik ističe da RS osluškuje i prati promjene u svijetu, donoseći najbolje odluke za svoj narod.

Nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

Nova krivična prijava protiv Milorada Dodika

Nada se da neće dozvoliti razaranje institucija i bezvlašće, ističući da su pokušaji stvaranja nereda i razaranja Dejtona neuspješni.

"Jedini problem na tom putu im je Srpska i zato gledamo ovu farsu. Slušamo iste floskule o poštovanju suvereniteta, koje tako lako gaze kada im odgovara. Srpska je pokazala odlučnost, i moć naroda neće nikada biti nikakva sila, pa čak ni ona američka," zaključuje Dodik u svojoj izjavi na društvenim mrežama.

Milorad Dodik na društvenoj mreži na X.com
Foto: Printscreen: Milorad Dodik na društvenoj mreži na X.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije