Milorad Dodik u Beogradu još jednom održao sramotan govor

7
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik u Beogradu još jednom održao sramotan govor
Printscreen / Milorad Dodik

Postoji protektorat međunarodne zajednice koji je BiH doveo do raspada, rekao je član predsjedništava BiH Milorad Dodik obraćajući se danas tokom obilježavanja godišnjice "Pokreta nesvrstanih" u Beogradu.

"BiH je nametnut visoki predstavnik, iako nema odluke Savjeta bezbjednosti da on radi u toj državi", naveo je Dodik.

Dodik je uputio čestitke Ilhamu Alijevu "na plemenitoj odluci da se ovogodišnji sastanak održi u Beogradu", i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu.

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

"Time je iskazao poštovanje prema osnivačima pokreta, ali i dobronamjerno liderstvo", rekao je Dodik, prenosi portal atvbl.com.

On je dodao da su na početku epidemije koronavirusa velike zemlje zaboravile male.

"Ova kriza je potpuno ogolila stvarni odnos velikih zemalja ka malim. Pokušaj da se pravovremeno obezbijede sredstva i zaštita opreme, bilo je na granici prevare i sve na štetu manjih i siromašnih. Kao da svi životi ne vrijede isto, i opet su male zemlje pomogle siromašnim i nisu zaboravile na prijateljstvo. Vidimo da se Pokret drži principa", rekao je Dodik u obraćanju.

Izrazio je zabrinutost zbog eskalacije "političkih i vojnih sukoba, migrantske i izbegličke krize, terorizma, siromaštva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije