Milorad Dodik stigao na ročište u Sud Bosne i Hercegovine

3
L. M.
Milorad Dodik stigao na ročište u Sud Bosne i Hercegovine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

U Sudu Bosne i Hercegovine predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić danas će se izjasniti o krivici u sudskom postupku koji se vodi protiv njih, a u vezi neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH.

Iako je bilo spekulacija da se Dodik neće pojaviti pred Sudom BiH (jer ga naziva antiustavnim), Dodik je ipak morao doći pred državni sud.

Dodik je u Sud BiH ušao na VIP ulaz, jer je Sud procijenio da bi na redovnom ulazu Dodiku bila ugrožena sigurnost.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Tužilaštvo Dodika i Lukića tereti za kršenje člana 203 a stav 1 Krivičnog zakona BiH, odnosno zbog neizvršavanja naredbi visokog predstavnika. 

Suđenje prate Dodikove pristalice, nekoliko njih se okupilo ispred Suda, dok visoki funckioneri SNSD-a će pratiti današnje ročište.

Tu su zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanja Vulić (koja je jednom prilikom izjavila da je za nju Milorad Dodik bog), generalni sekretar SNSD-a Radovan Kovačević, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kao i drugi funkcioneri SNSD-a.

Dodik stigao na Sud BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dodik stigao na Sud BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije