Milorad Dodik: "Rušenje Arnaudija džamije bilo je greška i čin bezumlja"

25
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: "Rušenje Arnaudija džamije bilo je greška i čin bezumlja"
Foto: Srpskainfo / Milorad Dodik na otvaranju Arnaudije

U ovom danu okupljeni svjedočimo jednoj veoma važnoj stvari, a to je da je ono što se desilo na današnji dan prije 31 godinu bila greška, čin bezumlja i ne može se dovesti u pitanje ovakva bogomolja, izjavio je danas, 7. maja, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik na otvaranju džamije Arnaudija u Banjoj Luci.

Poručio je kako na ovim prostorima može da živi mir, podrška, razumijevanje i da je najvažnije da se gradi mir. Istakao je i da se bilo kojim rušenjem ne može dovesti u pitanje postojanje bogomolja.

"Vjernicima muslimanima želim da čestitam ovaj dan, a da ovaj ponovo izgrađeni prelijepi objekat živi kroz vijekove.

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Želim da vjernici ovo koriste u miru. Jedino što nam preostaje je da mirno proživimo. Neka vam je ova džamija srećna, neka posluži za molitve, svim dobrim ljudima bez obzira na vjeru i naciju", rekao je Dodik.

U Banjoj Luci danas je otvorena novoobnovljena džamija Arnaudija. Džamija Arnaudija je podignuta 1594., a srušena je 1993. godine. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika 2003. godine proglasila je mjesto i ostatke graditeljske cjeline Arnaudije nacionalnim spomenikom BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije