Milorad Dodik pred Sudom BiH, Miloš Lukić ne dolazi

6
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik pred Sudom BiH, Miloš Lukić ne dolazi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik ispred Suda BiH

Pred Sudom Bosne i Hercegovine za ponedjeljak, 5. februar, zakazan je pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je optužen za krivično djelo "neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH".

Pretres će biti održan samo za Milorada Dodika, s obzirom na to da je Sud BiH ranije razdvojio krivični postupak protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, a potom odbio zahtjev odbrane o ponovnom spajanju predmeta.

Glavni pretres je do sada odgođen tri puta.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Branilac predsjednika RS advokat Goran Bubić izjavio je da će odbrana stav o svemu iznijeti na današnjem pretresu.

Advokat Miljkan Pucar, koji zastupa Miloša Lukića, rekao je da je iz Suda BiH stiglo samo usmeno obavještenje da njegov branjenik ne treba da dolazi na ročište zakazano za 5. februar i da od Suda BiH očekuje pisano obavještenje o razdvajanju postupka.

Dodik je izjavio u petak, 2. februara, da će otići u Sud BiH i da se ne boji onih koji prijete protestima protiv njega i RS u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije