Milorad Dodik poziva Željka Komšića na dan vojske RS-a

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik poziva Željka Komšića na dan vojske RS-a
Foto: Radiosarajevo.ba / Željko Komšić i Milorad Dodik

"Pozivam Željka Komšića da naredne godine dođe i vidi kako će izgledati dan vojske RS-a i kakva je to tradicionalna uniforma", poručuje to Milorad Dodik Komšiću nakon što je pitao šta je to tradicinalna uniforma vojske RS-a. 

Da li su to šubare i šajkače sa kokardom, takođe je zanimalo Komšića, na šta mu Dodik odgovara "nisi nas uvrijedio". Iako to, kako kaže, nije lijepo od Komšića, on ne prestaje da sanja i paranoiše, kaže Dodik.

"Nije fino da vrijeđa tradicionalnu vojnu uniformu a to govori o njemu, svašta imam da mu kažem o ovome i poručim ali svakako moram reći da niti je gabarit ni kapacitet niti njega ko šta pita o tim uniforma", kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Komšića je, izgleda, mnogo pogodila izjava Milorada Dodika sa obilježavanja dana vojske RS-a u Banjoj Luci, kada je poručio da će Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH, koji prema zakonu baštini i nastavlja tradiciju vojske RS-a, ubuduće, prilikom obilježavanja dana VRS, 12. maja nositi uniforme vojske RS.

Dodik je tada rekao da srpski narod ima na to pravo. Zbog toga je Komšić podnio i krivičnu prijavu protiv Dodika. Na sve to, u dnevniku jedne od federalnih televizije poručuje i da će svi vojnici koji obuku uniformu VRS dobiti otkaz.

"Nema kršenja tih propisa, kršenje tog propisa podrazumijeva da će i ljudi koji obuku te uniforme ostati bez posla, da li to znači kad ostanu bez posla a mora ih ostaviti bez posla jer su prekršili, hoće li ih Dodik zaposliti", poručio je Komšić.

O izjavama Željka Komšića oglasili su se i iz Ujedinjene Srpske. Poručuju, Komšić nije budućnost BiH, on mrzi sve što je srpsko. Komšić se kažu obrušio na RS i kao nosilac ratnog ordena muslimanske vojske ismijava uniformu vojske RS, javlja ATV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije