Milorad Dodik ponovo o Amerikancima: "Manifestuju silu, mi Murphyja nećemo poslušati!"

10
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik ponovo o Amerikancima: "Manifestuju silu, mi Murphyja nećemo poslušati!"
Foto: Twitter / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da nijedan nadležni organ u BiH - Predsjedništvo i Vijeće ministara, nije donio odluku o preletu američkih aviona iznad Bosne i Hercegovine, čime Amerikanci manifestuju silu.

Dodik je u Banjoj Luci rekao da ministar odbrane u Vijeću ministara Zukan Helez ne može donijeti takvu odluku bez saglasnosti njegova dva zamjenika, ističući da to onda pokazuje koliko Amerikanci poštuju teritorijalni integritet BiH.

"Amerikanci uopšte ne poštuju teritorijalni integritet BiH, već manifestuju silu i šalju nam avione koji su na Srbe bacali osiromašeni uranijum - istakao je Dodik.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Ponovio je da se ambasador SAD u BiH Michael Murphy ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH i opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati.

"Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu RS", rekao je Dodik koji je u svom današnjem govru ambasadora Michael Murphya nazvao "smradom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije