Dodik 'u svom stilu' na Vučićevom mitingu: "Nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba"

33
Radiosarajevo.ba
Dodik 'u svom stilu' na Vučićevom mitingu: "Nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba"
Foto: Danas.rs / Milorad Dodik na Vučićevom mitingu

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik otputovao je da pruži podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na mitingu koji se večeras održava u Beogradu.

Na početku je rekao kako Srbija i Srbi tuguju zbog stradanja djece, a onda je neumjesno iskoristio priliku da kaže kako je "RS zagledana u Srbiju".

"Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali, Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nismo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači.

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

I oni koji su okupili bulumentu koja je usmjerena protiv države neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape. Došao sam ovdje da u ime RS podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić", kazao je samoproglašeni vožd iz Laktaša.

Dodik je kazao da Srbija treba i mora da bude poštovana, a onda je nastavio s uvredama prema svojoj domovini:

"Mi smo jedan narod, Srbi, i da pokažemo svima da nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba. Mi želimo da živimo u miru, ali nećemo dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe. Danas smo više nego ikada s braćom i sestrama na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države, i tamo gde Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu", istakao je predsjednik RS.

Vučićev miting u Beogradu: Pjeva se Putinu, nose se slova Z, stigla i Karleuša...

Vučićev miting u Beogradu: Pjeva se Putinu, nose se slova Z, stigla i Karleuša...

Dodikovi komentari naišli su, očekivano, na brojne kritike Srbijanaca na društvenim mrežama:

"To lupetanje, tu neobaveštenost, to divljačko srbovanje, te parole... Urla, ne govori. Telesina. Gargantua", navodi jedan od komentara, dok drugi eksplicitno dodaje:

"Ono gov*o Dodik je dobar deo Srbije nazvao 'britanskim satrapima'...Pa evo *** svi kolektivno bilmezu šumski."

"Dodik stigao iz Moskve da u Beogradu uzvikuje 'Živela Rusija'. Sebi da obezbedi sigurno utočište, a Srbiji da natovari bedu na vrat"

"Da ste Kurtija doveli na miting, u manja bi nas go*na uvukao nego ovaj Crnogorac i Dodik. Nadam se da ih nomalan deo Evrope nije ozbiljno shvatio..."

"Dok Dodik priča ljudi beže preko Brankovog mosta na Novi Beograd", još su neke od poruka na Dodikovo beogradsko 'gostovanje'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije