Milorad Dodik: 'Laž je da sam se sastao sa Christianom Schmidtom'

3
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: 'Laž je da sam se sastao sa Christianom Schmidtom'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik entiteta u Bosni i Hercegovini - Republike Srpske, izjavio je u četvrtak, 16. novembra, u Banjoj Luci da je njegova privatna stvar da li će se pojaviti na ročištu u Sudu BiH sljedeće sedmice i da će tu odluku donijeti sa svojim timom.

Milorad Dodik je rekao da će "pojedini mediji imati narativ usmjeren protiv njega, bez obzira na to da li se pojavi ili ne na ročištu".

Naglasio je da pojedini mediji imaju antisrpski narativ po instrukcijama Ambasade SAD i da ništa pozitivno ne objavljuju o Republici Srpskoj.

MUP tvrdi da incident u Potočarima nije povezan sa najavama napada na mezarje

MUP tvrdi da incident u Potočarima nije povezan sa najavama napada na mezarje

Dodik je rekao da je već 20 godina na visokim funkcijama u RS i da mu se ne može pripisati nikakvo prijateljstvo sa licima iz kriminalnog miljea.

Docdao je da je u toku izbornih kampanja u gužvi moguće da se neko pojavi i da bude uslikan u njegovoj blizini, ali da to ne znači njegovo prijateljstvo sa takvim licima.

Predsjednik RS je ponovio da je laž da se sastao sa Christianom Schmidtom.

"Ovo vrijeme je obilježeno time da Schmidt stalno proganja da se sretnemo sa njim, a mi nećemo jer nije legitiman", istakao je Dodik.

Crnadak: 'Dodik i Schmidt su se sastali i postigli dogovor, detalji sutra u 15:30'

Crnadak: 'Dodik i Schmidt su se sastali i postigli dogovor, detalji sutra u 15:30'

Podsjetimo, Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS, na društvenim mrežama je podijelio informaciju u srijedu navečer, 15. novembra, koja se odnosi na sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Kako je napisao, Schmidt i Dodik su definitivno održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor.

"Čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama. Realizacija dogovora je već započela. Sačekat ćemo još do sutra. Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Schmidt-Dodik sutra u 15:30 sati", napisao je Igor Crnadak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije