Milorad Dodik i Elmedin Konaković u 'ratu' preko društvenih mreža: 'Samo se svađaš, ko kukavica'

7
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik i Elmedin Konaković u 'ratu' preko društvenih mreža: 'Samo se svađaš, ko kukavica'
Foto: Kolaž / Milorad Dodik, Elmedin Konaković

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković imaju svojevrsni 'sukob' na društvenim mrežama.

Sve je počelo s objavom Milorada Dodika, gdje je rekao kako je Konaković od njega tražio da imaju javnu svađu, kako bi ministru vanjskih poslova BiH porasla popularnost među glasačima. 

"Ako Konaković misli da može da solira u BiH, izvodeći neke trikove i manipulišući činjenicama, vrlo brzo će mu postati jasno da je BiH jedina koja gubi u tome.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Ako je to cilj, onda je veoma uspješan u svojim igrama na terenu, samo što bi u tim opasnim igrama jedino BiH mogla da prokliže.

Nekad pomislim da on i ne zna šta radi. Samo nedorasli i osrednji političar može govoriti o postavljanju zamki predstavnicima drugih naroda s kojima, navodno, želi da razgovara i sarađuje.

Pametni su oni što kažu: Kad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi.

Nije davno bilo kada mi je predlagao da 'k'o fol' uđemo u konflikt kako bi ojačao 'kod svojih'. Jadno, neostvarivo, mislim ovo 'kod svojih'", objavio je Dodik. 

Nije se dugo čekao na odgovor od Konakovića. 

"E čuj dogovoreni konflikt. Ući sa tobom u konflikt je najlakša stvar na svijetu, ti tako živiš 24/7. K’o tetka neka, samo se prepireš i svađaš, s kim stigneš. Ja te nagovaram da uradiš nešto za ljude koji su te birali. Konflikt je za kukavice koji ne znaju posao", odgovorio je Elmedin Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije