Milorad Dodik izjavio da će Pale biti prijestolnica RS-a: Dobit će i proslavljeno ime

6
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik izjavio da će Pale biti prijestolnica RS-a: Dobit će i proslavljeno ime
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik je u srijedu, 28. augusta, izjavio da institucije bh. entiteta Republika Srpska, zajedno sa opštinskim vlastima, rade na realizaciji projekta u Palama.

Naglasio je da "opština Pale nesumnjivo iza sebe ima period uspjeha, razvoja i to treba da nastavi". 

"Načelnik opštine Pale Boško Јugović i njegov tim mnogo su učinili da se održi kontinuitet koji je Palama donio značajne infrastrukturne, proizvodne i druge projekte. Vlada i vlasti Srpske podržaće sve projekte za koje postoji saglasnost i koje promoviše lokalna vlast", rekao je Dodik za medije u bh.entitetu RS. 

Najnovija informacija: Ena Šabanagić se vratila u šampionski sastav SFK 2000 Sarajevo

Najnovija informacija: Ena Šabanagić se vratila u šampionski sastav SFK 2000 Sarajevo

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske je napomenuo da Pale mogu da posluže kao dobar primjer sinergije i dobrog odnosa i razvoja,a naveo je i da će uz naziv Pale ići i počasni naziv prijestolnice Republike Srpske. 

"Zajednički prioritet opštine Pale i Republike Srpske bio je razvoj Olimpijskog centra "Јahorina". Nesumnjivo je to danas jedno od najvećih gradilišta na Balkanu nakon Beograda na vodi. To nije samo priča ili simbolika, već to pokazuje i obim investicija na Јahorini", naveo je Dodik.

Dodik je istakao da "Pale ovakvim tempom i saradnjom sa Vladom, predsjednikom i Narodnom skupštine Srpske sigurno mogu računati na perspektivnu budućnost".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije