Miljanović: Policija će učiniti sve da referendum i izbori prođu bezbjedno

Anadolija
Miljanović: Policija će učiniti sve da referendum i izbori prođu bezbjedno
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne planira nikakve posebne mjere bezbjednosti za referendum od Danu RS, čije je održavanje najavljenu za nedjelju u ovom bh. entitetu.

"U ovom trenutku nema nikakvih posebnih aktivnosti MUP-a osim onih koje je ministar Dragan Lukač ovih dana nekoliko puta ponovio. To znači da su zbog opštinskih izbora u BiH i svih ostalih aktivnosti pojačane mjere bezbjednosti. Ništa dodatno vezano za referendum u ovom trenutku nije poduzeto. Formiran je poseban štab za izbore, koji prati i aktivnosti oko referenduma. Dakle, situacija je nepromijenjena, mjere bezbjednosti su povećane, ali tako je bilo i ranije. Nema potrebe dodatno dizati tenzije. Policija će učiniti sve da referendum i izbori prođu bezbjedno i bez incidenata", kazala je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose javnošću MUP-a RS.

Referendum o danu RS trebao bi biti održan 25. septembra, nakon što je Narodna skupština ovog bh. entiteta donijela odluku o njegovom raspisivanju u julu ove godine.

Prethodno je Ustavni sud BiH 9. januar Dan Republike Srpske proglasio neustavnim, a nedavno je odbio zahtjev za preispitivanje odluke.

Referendumsko pitanje o kojem će se građani RS-a moći izjasniti glasiće: Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije