"Referendum u RS-u u nedjelju, kako je i planirano"

Radiosarajevo.ba
"Referendum u RS-u u nedjelju, kako je i planirano"
/ Anadolija
Narodna Skupština Republike Srpske zatražila je od Vlade RS-a da u skupštinsku proceduru uputi izmjene i dopune zahtjeva o praznicima RS-a.

Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne Skupštine, je nakon upravo završenog skupštinskog kolegija rekao da je to zatraženo u sklopu razmatranja Odluka Ustavnog suda BiH o obustavi održavanja referenduma i preispitivanju odluke o 9. januaru kao Danu Republike.

"Kolegij konstatuje da je u toku postupak provođenja Odluke Ustavnog suda o 9. januaru", rekao je Čubrilović, javljaju Nezavisne. Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a, pojasnio je da na Kolegiju nije zatražena sjednica o održavanju referenduma, što znači da je referendum u nedjelju, kao i što je planirano.

Predstavnici Koalicije Domovina, koji su jedini bili protiv usvojenih zaključaka Kolegija Narodne skupštine RS-a, tražili su dosljedno provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike, istrajavajući u tome da je 9. januar neprihvatljiv za bošnjački narod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije