Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

22
Radiosarajevo.ba
Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zlatko Miletić

Zlatko Miletić, delegat Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i jedan od heroja odbrane naše domovine, kazao je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba povodom današnjeg sastanka stranaka parlamentarne većine u zgradi entiteta RS u Lukavici (Istočno Sarajevo) da mu je neshvatljiv potez Trojke i iskazana razina snishodljivosti, posebno prema Miloradu Dodiku, čelniku bosanskih Srba i predsjedniku vladajućeg SNSD-a.

Bal vampira u Mostaru

"Posebno imajući u vidu događaje od dva prethodna dva dana, vokabular Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Imali smo priliku potom da vidimo ovu svečanu večeru u Mostaru, gdje na jednom mjestu odavno nisam vidio više neprijatelja BiH. Meni je to više ličilo na bal vampira 2024. nego neki drugi događaj. Potom imamo vrijeđanje kolege Predraga Kojovića, pa novinarke...

Također, deset puta u zadnja dva dana je negirao genocid! Zatim relativiziranje događaja od 1992-1995, a da ne govorim o dehumanizaciji Bošnjaka s kojima ne treba živjeti… I onda ovi iz Trojke opet odu u Istočno Sarajevo i sa njim sjednu i pričaju!? Moram reći da sam jako razočaran", kazao je Miletić za Radiosarajevo.ba.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Imam osjećaj – dodao je - kao da im je neko "sihire bacio".

„Kao da su 'zamantani'… Ne mogu te ljude da prepoznam. Ne mogu da shvatim da su im fotelje toliko drage za čas da su ti ljudi izgubili svaku mjeru za čast i dostojanstvo i ove države i ovih naroda, a posebno Bošnjaka. Ne de mi u glavu šta se dešava", upozorio je Miletić.

To im neće proći

Kazao je da je priča o Izbornom zakonu dominirala na sastanku u Lukavici.

Smajić: Premijeru, nemojte nas više ponižavati. Zašto se moralo pristati na današnji sastanak?

Smajić: Premijeru, nemojte nas više ponižavati. Zašto se moralo pristati na današnji sastanak?

"Vjerovatno po željama Dragana Čovića, samo ne zna kako će do izvesti. Očigledno očekuju da mi to u Parlamentu bez pogovora usvojimo, šta su god dogovorili. To se neće desiti! Takva njihova snishodljivost, i to pod izgovorom 'nastavka europskog puta'… Da nas neko na taj način vrijeđa, da dovodi u pitanje opstanak cijele zemlje, a onda mu izlaziš u susret, to je meni nezamislivo!", istakao je.

Govori i o mogućim scenarijima.

"Ja ću biti strpljiv i čekati. Sutra ima Zastupnički dom. Da vidimo kako su to zamislili. Vjerovatno će Skupština RS ranije usvojiti izmjene 'republičkog' izbornog zakona da bi tim ucjenjivali države poslanike. Ako ne budemo igrali kako oni kažu, ono će to nešto po svome. Baš jedva čekam šta će se desiti. Da sa nama upravlja grupa ljudi, mislim na ove van BiH, ali neke ovdašnje, koji su učestvovali u ratnim zločinima, da se njima popušta, to je strašno. Ja preko toga neću prijeći!", zaključio je Miletić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije