Milanović poručio iz Zagreba: "Neka Alijin sin vrati Tuđmanovo odlikovanje"

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

ka susedu

Sviras *** sused! Tudjman je dobio zeleno da "ocisti" Hrvatsku a za uzvrat da ukine HB inace bi dobio po usima!

Bosanac

*** rvatski pusti se vise Bosne gledaj svoju zemlju pogino aBd u ***

Vrati manfat

Ovaj ruski oficir za Balkan zvani stakor a prezime mu je milanovic bi trebao vratiti predsjednicki mandat gradjanima,jer se predstavljo socialdemokratom i ljufi su glasali za njega,a on je cisti nacista u ruskoj sluzbi.

Ovo *** ,ocigledno "nesto" koristi!

BBB

Ne odlučuješ ti pavijanu o Tuđmanovim odlikovanjima. Dok je Tuđman bio živ ti si bio seoski učo !

Gost

Ne rise rošavi, da nije bilo Bogića, Srbja bi bila do Karlobaga

za povijesnicara

Pismo fra Antuna Kneževića pisano 1885. austrougarskim upraviteljima Bosne “Zadnjeg vremena pripisali su se glasovi, a i novine – osobito susjedne – trubile su pried cielim svietom o budućoj sudbini Bosne, i Bošnjaka. Neka naša bratija zahtijevaše nek se njima Bosna brez ikakva ugovora, i uprav u robstvo pridade; njeki htjedoše ju uprav proždrti, i s lica zemlje dignuti, te joj jedan dio dadoše Crnojgori, a jedan Srbiji, jedan Dalmaciji, a jedan Hrvatskoj, te tako “Bosne ponosne” i spomen u vieke utrnuti. Vaša preuzvišenost! Sila može svašta učiniti, ali sila silniku nigda nikakvo pravo ne daje; zato Bošnjaci nigda dopustiti neće, da se tako od njih i od njihove dične Kraljevine učini, to će se boriti za svoja prava, dok jedan živ bude! Mi bolnim srcem gledamo u dvoličnost naše visoke Vlade, koja naš jezik zove “Zemaljskim”, i dopušta da se njeki zovu “Srbi” a njeki “Hrvati” umjesto da pravedno, i iskreno rekne “zemlja Bosna”, “žitelji Bošnjaci”, a njihov jezik “bosanski”.

Guest

Lijepe riječi su ukras !

Guest

kako je pokvardn ovaj lik... malo je reć...

Aa

GOSP. MILANOVICU, SARAJEVSKA CARSIJA KOJU PLJUJETE PRVA SE OBRADOVALA VASIM IZBOROM, SETALO SE GRADOM I KLICALO VAMA ZBOG POBJEDE MISLECI DA CEMO IMATI ISKRENOG PRIJATELJA BEZ PLJUVANJA NA NJEGA I LAZIMA PROTIV NJEGA. NA ZALOST, PREVARILI SMO SE. A O RATU, NE ZABORAVITE I DIJELOVE HRVATSKE KOJI SU OSLOBODJENI UZ NASU POMOC.DA JE TUDJMAN ZIV, ZNAO BI ISTINU...

N

Da je srece bilo pa da smo sa srbima ove hinjavce otjerali u more i u italiju, pa se na miran nacin odvojili kao kosovari. Ali jok. Mi drzali frontu cuvali hrvate, da bi **** se udruzili na parcanju bosne.

hrkljus

Za Bakira znamo da je Alijin sin, da li se Zoran javlja kao Franjin sin?

SB

Kerum: Milanović nije dobro centriran!

cijela srebrenica, to je sve alijina ubleha!

alija je hakiji meholjiću podvalio da mu je klinton reko da treba žrtvovati 5000 osoba! klinton je poslije dešavanja govorio kako je bio jako razočaran da alija nije mogao BRANITI srebrenicu sa 3000 boraca, nego ih je povukao i ostavio srebrenicu NEBRANJENU! klinton je bio samo od alije upotrebljen i hakiji podvaljen da alija opravda i sakrije svoju zločinačku namjeru žrtvovanja vlastite vjerske skupine kako bi hinjski ostvario svoju islamističku deklaraciju i napravio si vlastiti islamistički kalifat - izmetbeg-begovat!

"Radončić smatra kako Milanović treba odustati od postrojavanja HVO-a u Mostaru!,

a da alijin prestolonasljednik postroji alahu tekbir balavce iz bužima i doda im askere u osmanlijskim genocidnim nošnjama u kojima inače paradiraju po divljem dijelu mostara ne bi li tako zapišali teritorij umišljenog alijinog neoosmanskog imperija. eeeeeeeee nećeš razbojniče!

tzv. bosna je nepostojeća i nemoguća!

“HVO je spasio BiH, Alija Izetbegović je dobio najviše veleredove iz ruku Franje Tuđmana. Neka ga njegov sin vrati ako je Hrvatska zločinac koji ide dijeliti BiH. Hrvatska je bila u misiji spašavanja i sebe i BiH i povukla se odmah. I to se više nikada neće dogoditi. Nikakvo bombardiranje NATO-a nije slomilo Ratka Mladića već dolazak hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postorjiti Armija BiH. To su gole činjenice. I tada uz američku ne toliku pomoć, povukli se. Možda je to bolje. To je cijena koju je Hrvatska platila da bi SDA bila na vlasti”, poručio je Milanović.

Zaključci sastanka Plenkovića i Escobara:

Izborni zakon na temelju legitimne zastupljenosti tri konstitutivna naroda S posebnim izaslanikom Escobarom predsjednik hrvatske Vlade razgovarao je o situaciji u BiH. 4. travnja 2022

eskobar je opasan!

S posebnim izaslanikom Escobarom predsjednik hrvatske Vlade razgovarao je o situaciji u BiH te važnosti što skorijeg postizanja dogovora političkih stranaka u BiH o Izbornom zakonu. To je ključno kako bi zemlja bila funkcionalna, stabilna i nastavila ići prema članstvu u EU i NATO-u. Plenković je poručio da dogovor o Izbornom zakonu treba biti utemeljen na poštivanju jednakopravnosti i legitimne zastupljenosti sva tri konstitutivna naroda u BiH te stvoriti podlogu za bolje funkcioniranje BiH. Dodao je da je Hrvatska najsnažniji podupiratelj i zagovornik BiH na europskoj razini.

Čoviću sutra krcat raspored, ima dva važnija sastanka u Mostaru, a evo i s kime

U utorak, 5. travnja, u Mostar u odvojene posjete dolaze predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó. Kako je priopćeno iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, Dragan Čović, predsjednik HNS-a i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Szijjártó održat će sastanak u Mostaru, 5. travnja, u 9.10 sati u uredu Presjedništva HNS-a.

111

E MOJI HRVATI, UDRUZILI STE SE SA SRBIMA KOJI SU VAM U PROSLOM RATU UNISTAVALI GRADOVE PO HRVATSKOJ, OD VUKOVARA DO GUNJE, BOMBARDOVALI ZAGREB I PROTJERALI HRVATE IZ KRAJINE. ZABORAVILI STE BOSNJAKE KOJI SU BILI ZAJEDNO SA HRVATIMA, JEDNI DRUGE POMAGALI, GRADILI VAM I HRVATSKU PO PELJESCU, OD PLOCA DO SPLITA, DOK SU SRBI ISLI U GRCKU, BUGARSKU, MADJARSKU I T D. I DANAS VAM BH.GRADJANI, PRVE KOMSIJE IZ BIH, OSTAVLJAJU HILJADE MARAKA, A SRBI DRUGIM ZEMLJAMA. SJETITE SE STA O VASIM STRATISTIMA GOVORI DODIK, VUCIC, VILIN...NE VALJA VAM POSAO DRAGE KOMSIJE

/ Najnovije