Hrvatska / Milanović odlikovao kardinala Puljića uz poznatu sevdalinku

17. 01. 2022. u 17:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik RepublikeHrvatske Zoran Milanović odlikovao je nadbiskupa kardinala Vinka Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom.

Odlikovan je za doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju.

"Moja je čast i moje zadovoljstvo da Vam danas, u ime države Hrvatske, uruči ovo visoko odlikovanje", rekao je predsjednik Milanović u uvodnom govoru, piše Index.hr.

"Vaš rad, Vaše poslanje je nešto što pratim, što gledam i čega sam svjedok, kao i mnogi među nama već godinama. Mislim da ste u ovih više desetljeća ostavili jedan svijetao i blistav trag i kao čovjek i kao crkveni prelat Katoličke crkve, crkve kojoj pripada najveći dio hrvatskih građana, naših ljudi, Hrvata u BiH", dodao je Milanović.

Ono što je izazvalo pažnju javnosti je to što je odlikovanje obavljeno uz sevdalinku "Tebi majko misli lete". Podsjećanja radi, Puljić je tokom boravka kod Odžaka 2013. pjevao ovu sevdalinku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)