Milanko Kajganić najavio da će tužiti Sanju Vulić: Optužila ga da je 'napravio pakt s đavolom'

9
Radiosarajevo.ba
Milanko Kajganić najavio da će tužiti Sanju Vulić: Optužila ga da je 'napravio pakt s đavolom'
Foto: Kolaž / Milanko Kajganić, Sanja Vulić

Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će zastupnicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS.

"S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u RS", navedeno je iz Tužilaštva BiH za BN.

BN podsjeća da je Vulić posljednjih dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca, optuživši ga da je napravio "pakt sa đavolom, odnosno sa najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara".

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Ona je u izjavi rekla da se "Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova "pravila igre", primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste - izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: "Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena".

Vulić se, navodi BN, okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmitda, koga vlasti RS ne priznaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije