Milan Tegeltija: Sljedeće sedmice tužba protiv SDA

Radiosarajevo.ba
Milan Tegeltija: Sljedeće sedmice tužba protiv SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija

Potvrda Tužilaštva Bosne i Hercegovine da je formiran predmet protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini (OSABiH), rasplamsala je politička dešavanja u našoj zemlji.

Naime, RTRS je objavio da je u Tužilaštvu BiH formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv Mehmedagića koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji.

"Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provjere navoda iz prijave", navodi se u odgovoru iz Tužilaštva BiH.

"Neki od navoda iz prijave su izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, neovlašteno prisluškivanje, sve u svrhu diskreditacije političkih protivnika SDA", tvrdi RTRS.

Priču je danas komentirao i Milorad Dodik, a onda je stigla i oštra reakcija iz Kluba SDA u Parlamentu BiH.

"Tužilaštvo BiH je u proteklom periodu bombardovalo građane brojnim 'formiranim predmetima', koji su zatim redovno završavali u korpi za smeće, jer su očigledno bili pokrenuti isključivo zbog medijskih i PR potreba, a ne na temelju ozbiljnih argumenata i istrage.

U kontekstu ovog predmeta važno je naglasiti da Gordana Tadić nije bila spremna podići optužnicu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltijje, čak i nakon što se pojavio snimak na kojem se zorno vidi kako prima mito, a 'formira predmet' protiv direktora OSA-e sa očiglednom političkom tendencijom, što dovoljno govori o profesionalnom srozavanju tužiteljice Tadić", navodi se u njihovom saopćenju.

Dakako, na reakciju Milana Tegeltije nismo dugo čekali.

On je na Twitteru kratko napisao: 

"Sljedeće sedmice tužba za klevetu protiv SDA i potpisnika ovog saopštenja."

Inače, u klubu SDA u Zastupničkom domu državne skupštine su: Adil Osmanović (predsjedavajući Kluba), Safet Softić (zamjenik predsjedavajućeg Kluba), Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Halid Genjac, Nermin Mandra, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić i Denis Zvizdić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije