Milan Tegeltija danas saopćava konačnu odluku

3
Radiosarajevo.ba
Milan Tegeltija danas saopćava konačnu odluku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milan Tegeltija
Milan Telegtija, Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), saopćit će danas u Banjoj Luci odluku o tome da li će podnijeti ostavku na ovu funkciju.

Tegeltija je rekao da će svoju odluku saopćiti na konferenciji za novinare, koja će biti održana u Osnovnom sudu u Banjoj Luci sa početkom u 15.15 sati.

Tegeltija je rekao da bi u slučaju da podnese ostavku, njega na toj poziciji trebalo da naslijedi Srbin iz Republike Srpske.

"S mojom smjenom ili ostavkom desilo bi se puno toga, ali se neće desiti ništa na kvalitetu i poboljšanju pravosuđa u BiH", rekao je Tegeltija.

On nije želio da otkrije da li će podnijeti ostavku na poziciji predsjednika VSTV-a, ali je podvukao da je kao predsjednik VSTV-a BiH i kao čovjek u Sarajevu i cijeloj Federaciji BiH u javnom diskursu izložen tolikoj količini nezakonitosti, demonizaciji i dehumanizaciji.

VSTV je prošle sedmice održao vanrednu sjednicu čija je tema bio sporni audio-snimak razgovora Tegeltije s bivšom članicom Vijeća Milijanom Buhom, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Na sjednici su usvojena tri zaključka od kojih se jednim traži da Tegeltija razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

Tegeltija je na sjednici negirao izvještaje medija i naglasio da je taj snimak nezakonit, neautentičan i iskonstruisan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije