KS: Milan Dunović podnio neopozivu ostavku

6
Radiosarajevo.ba
KS: Milan Dunović podnio neopozivu ostavku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milan Dunović

Milan Dunović podnio je danas neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

"Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS. U proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno. Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS”, naveo je Dunović u saopćenju.

Posebno je istakako je kako su nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije u skladu sa Zaključkom Skupštine KS radili isključivo posredstvom UNDP-a.

Pored toga, naveo je i da su omogućili zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS.

“Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS. To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio „redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije. Također smo uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama”, navodi se u njegovom saopćenju, a prenosi N1.

Naglasio je i kako mu je bila čast što su u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije