Mijenjaju se temperature: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje tokom Božića

Radiosarajevo.ba
Mijenjaju se temperature: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje tokom Božića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Vjernici katoličke vjeroispovijesti u cijelom svijetu proslavljaju Božić, a ništa manje praznično nije ni u, jutros hladnoj, Bosni i Hercegovini.

Današnji praznični dan, prema procjenama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, bit će ispunjen pretežno oblačnim vremenom, dok se po kotlinama i uz riječne tokove očekuju magla ili niski oblaci. U Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno.

Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, a na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni. U područjima sa maglom koji stepen i niža.

Kako javljaju iz BIHAMK-a, gusta magla ovog jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno su izdvojeni autoput A-1 Tarčin - Zenica, te magistralni putevi M-17 Konjic - Mostra, M-16.2 Prozor - Jablanica, M-15 Glamoč-Mlinište, M-5 Kiseljak-Kaonik- Vitez, M-18 Olovo-Živinice, kao i puteve na području Sarajeva, Tuzle, Doboja i Bugojna.

U Sarajevu, u kojem je jutros nastupila primjena "par-nepar" sistema saobraćanja očekuje se magla ili niska oblačnost, a tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena, što je ipak nešto toplije nego prethodnih dana.

 
Zbog Božića, večeras do  ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije