Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'

52
Radiosarajevo.ba
Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na društvenoj mreži Facebook povodom 44. godišnjice smrti Josipa Broza Tita.

"Druže predsjedniče, vječna ti slava. Iz pepela si digao zemlju i napravio je velikom. Cijeli svijet nam se klanjao i poštovao nas. Bili smo ujedinjeni, bili smo složni, bili smo jedan narod. Otišao si kao svjetski lider, taj dan stala je Jugoslavija, ali stao je i cijeli svijet, da ti se pokloni i isprati velikana. Druže predsjedniče, kažu danas 'lideri' da su živjeli u tvom 'režimu', kažu drugi da nisu imali pravo na vjeroispovijest, kažu da su ustaše i četnici bili oslobodioci, kažu oni koje si ti napravio, koji ne bi postojali da nije bilo tvog 'režima'", poručio je Mijatović.

Mijatović je kazao da dok je živ, slavit će njega i njegov "režim". a reviziju historije, kako je rekao, ostavlja gubitnicima koji ne mogu okrečiti ono što je Tito sagradio.

Sutkinja Numanović tvrdi: 'Vršila sam uvid u druge predmete radi usaglašavanja sudske prakse'

Sutkinja Numanović tvrdi: 'Vršila sam uvid u druge predmete radi usaglašavanja sudske prakse'

"Druže predsedniče: 'Dok god budete čuli na Ljubinom Grobu pucnje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu više nema živih proletera.'", podsjetio je Mijatović na izjavu Tita.

Podsjećamo, na današnji dan, prije 44 godine, preminuo je Josip Broz Tito, doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (52)

/ Povezano

/ Najnovije