Mijatović pisao bivšem šefu Dodiku: 'Glave će ti doći ti ljigavci koje si napravio'

10
Radiosarajevo.ba
Mijatović pisao bivšem šefu Dodiku: 'Glave će ti doći ti ljigavci koje si napravio'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mijatović i Dodik

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a na svom zvaničnom Facebook profilu pisao je bivšem predsjedniku i bivšoj stranci - Miloradu Dodiku i SNSD-u.

Objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti, uz dozvolu autora, bez korekcija:

"Svoju političku karijeru sam počeo u SNSD-u, to je stranka koja je tada bila politička alternativa ratnom SDS-u .To je bila politicka alternativa koja je zastupala stavove izgradnje budućnosti i države Bosne i Hercegovine!
SNSD je bila članica i Socijalisticke internacionale, imali smo jasne stavove i prema genocidu u Srebrenici kao i drugim teškim pitanjima, bili smo jasno opredeljeni ka budućnosti BiH. Milorad Dodik je tada bio lider čitave BiH i jedini je imao priliku da bude prihvaćen od sva tri naroda u BiH!
Podržali smo tada i aprilski paket, smatrali smo da ovakav Ustav nije funkcionalan, podržali smo formiranje Oružanih snaga BiH, članstvo u EU I NATO-u.
Onda je sve krenulo u kontra smeru, preko noći su počeli stizati kadrovi iz SDS-a i Radikala, preko noći su postajali kretori politika, i jako brzo SNSD postaje radikalnija od SDS-a i u jos gorem kriminalu nego SDS. A to je teško bilo nadmašiti!
Mnogi su napustili ili oterani iz SNSD-a, mnogi su počeli da čute za radi pokradenih miliona, a stranku su počeli da vode kriminalci poput Spirića i slicnih!
Dodik se odlučio da uništi sopstvenu ideju i stranku, a pravi trabant-kriminalne strančice sa kojima je lakše upravljao nego sa stavovima pravih socijaldemokrata koje je SNSD nekada imao.
Bilo bi interesantno čuti šta bi mu danas na sve rekao pokojni Nenad Bastinac, koji je bio suštinski ideolog stvaranja SNSD-a. Šta bi mu danas rekao pokojni Ante Marković od koga je mnogo naučio o politici!
Dodik se nažalost odlučio za milione i nacionalizam, za saradnju sa kriminalcima i neiskrenima, za izolaciju i ne saradnju sa svetom. Šteta Mile imao si pravu priliku da Bosna bude Švajcarska, da ovde svi dolaze, a ne da beze, da budeš prvi predsednik BiH ali nažalost upropastio si sve, sad će ti glave doći upravo ti ljigavci koje si napravio i sa kojima si upropastio sve, nažalost bolje nisi ni zaslužio nek ti je bog u pomoći!
Kao što vidiš moji stavovi su ostali isti jer tako sam naučio i od tebe, i Rajka i Branka i Milana i Srebrenke i Dušanke i mnogo vas još koji ste promenili svoje stavove 1000%. Istina nemam milione kao vi, ali sam isti, doduše 20 godina stariji, ali spavam mirno u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini!", napisao je Vojin Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije