Reakcije / Mijatović oštro i o SDP-u i Našoj stranci: Odgovorio mu Peđa Kojović

13. 02. 2021. u 08:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vojin Mijatović potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sinoć je u gostovanju na FACE TV-u komentarisao, između ostalog, dešavanja oko izbora gradonačelnika u Mostaru, ali i reakcije Damira Arnauta i Sabine Ćudić (Naša stranka) o odnosima u Bh. bloku i SDP-u.

"Naša stranka inače ima vrlo često običaj da se precijeni, a zaboravljaju da politika nije samo Sarajevo, Mostar ili Banja Luka. Oni su u BiH osvojili 27 hiljada glasova, a SDP mislim 120 hiljada. Moramo tu početi da se poštujemo.

Tu je malo krenuo sindrom iz Sarajeva, ove Četvorke, gdje je nesporno SDP treći u tom nizu, onda oni misle da mogu da jašu svuda. Oni našu korektnost uzimaju kao manu, a ne vrlinu.

Iz Naše stranke izletili su onako kao što je Damir Arnaut izletio i kazao da je Arman Zalihić SDA-ov igrač, a isti Arnaut u tri godine promijenio tri stranke, a Sabina Ćudić iz Sarajeva onako nešto krešti, u smislu politike.

Pa nije, bolan, Sarajevo Bosna i Hercegovina", rekao je Mijatović.

Na njegovu izjavu reagirao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović na Twitteru.

"Sram te bilo Vojine za komentar o Sabini Ćudić. Odvratno testosteronsko baljezganje", napisao je Kojović.

Inače, Mijatović je o dešavanjima u SDP - u (pr)ocijenio da je "Nermin Nikšić malo umoran", te da je potrebno napraviti zaokret u djelovanju, krenuti mnogo agresivnije.

"Mora da odmori par dana, nema više praštanja ni koalicionim partnerima ni ovoj dvojici i da se spremimo za dalje. Još uvijek ima moju bezgraničnu podršku", poručio je Mijatović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA