Mijatović: Završen Dodikov cirkus. Obožavaoci režima mogu se vratiti gledanju Zadruge

3
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Završen Dodikov cirkus. Obožavaoci režima mogu se vratiti gledanju Zadruge
Foto: Privatni album / Vojin Mijatović

Nakon što je u bh. entitetu RS obilježen svečano 9. januar, inače neustavni praznik, oglasio se Vojin Mijatović (SDP BiH).

"Završen je još jedan Dodikov cirkus, broj građana koji su došli da gledaju cirkus govori sve.

Obožavaoci režima mogu se sada vratiti gledanju Zadruge, popunjavanju formulara za radne vize, i još kojoj plati na budžetu, jer brzo ide kraj cirkusa para više nema, a neće ni biti!", poručio je Mijatović.

Otkriveni detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo djevojčice Vanje (14)

Otkriveni detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo djevojčice Vanje (14)

On je još ranije pisao te poručio kako RS nije imala status u međunarodnom pravu dok je Republika Bosna i Hercegovina bila članica Ujedinjenih nacija.

"RS je jedan od dva entiteta u sklopu BiH koja je pravnoformalno nastala na dan potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma kada je dobila međunarodno priznanje kao entitet unutar međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine. Do tada RS nije imala status u međunarodnom pravu dok je Republika Bosna i Hercegovina bila članica Ujedinjenih nacija.

Ovo je pravno istorijska činjenica i jedina istina, treba samo pročitati sve, bez obzira na činjenicu da je RS postojala tada kao oblik samo organizovanja prvo kao srpskog naroda u BiH, a tek onda kao RS, ali bez međunarodnog priznanja", rekao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije