Mijatović objasnio zašto se nije odazvao pozivu partijarha Porfirija: "Ne mogu ja takvog 'srpstva'"

14
Radiosarajevo.ba
Mijatović objasnio zašto se nije odazvao pozivu partijarha Porfirija: "Ne mogu ja takvog 'srpstva'"
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Kao i svi članovi Vlade Federacije BiH uredno sam dobio poziv uoči dolaska Patrijarha srpskog Porfirija u Mostar povodom obilježavanja 150 godina osveštenja Saborne crkve u Mostaru, napisao je ministar obrta u Vladi Federacije BiH Vojin Mijatović.

Objasnio je svoju odluku o tome zašto nije došao mu Mostar.

"Vaša svetosti dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj žive dobri ljudi, ali zemlju u kojoj pa i oni koji danas sjede sa vama svaki dan prijete novim sukobom, ratom i mržnjom.

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu.

Gledam po društvenim mrežama slike raznih tajkuna, političara, 'mudraca' iz srpskog naroda koji sede danas oko vas, a koji su posljednje dvije decenije otjerali bar 300.000 Srba iz ove zemlje.

Ja sam vam samo iskren i javno kažem ne mogu ja takve njihove vjere i takvog njihovog srpstva.

Vama lično želim ugoran boravak u Bosni i Hercegovini, vaši dolasci i vaša uloga su bitni u našoj zemlji, ali sa ovakvim 'liderima' i 'velikim' srbima nema opstanka nama na ovim prostorima.
Želim vam dobro zdravlje i da mnogaja ljeta budete Patrijarh srpski u miru i sreći", naveo je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije