Mijatović nakon posjete Sabornoj crkvi: 'Idemo skupa graditi našu Bosnu i Hercegovinu'

3
Radiosarajevo.ba
Mijatović nakon posjete Sabornoj crkvi: 'Idemo skupa graditi našu Bosnu i Hercegovinu'
Foto: Vojin Mijatović/Facebook / Posjeta Sabornoj crkvi

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su Sabornu crkvu u Sarajevu i tom prilikom su potpisani ugovori o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve.

Na svom Facebook profilu se povodom ove posjete oglasio i Mijatović.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Misteriozna svjetlost iznad Istanbula: Mnogi se pitaju šta je, pogledajte snimak

Misteriozna svjetlost iznad Istanbula: Mnogi se pitaju šta je, pogledajte snimak

"Danas sam, zajedno sa Nerinom Dizdarom, ministrom u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, posjetio Sabornu crkvu u Sarajevu.

Tokom ove posjete, potpisali smo ugovore o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju danas potpisanih ugovora.

Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unapređenju infrastrukture Sabornog hrama, čime će se doprinijeti očuvanju vjerskog naslijeđa i podršci pravoslavcima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi preko 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju SPC u BiH.

Sa starješinom hrama jerejem Nemanjom Đureinovićem razgovarali smo o stanju vjerskog života pravoslavaca u Sarajevu i potrebama ove zajednice.

Bosna i Hercegovina je naša zajednička zemlja, spoj svih vjerosipovesti i kultura je naša najveća vrijednost.

Idemo dalje, skupa graditi našu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Mijatović.

🇧🇦PODRŠKA VLADE FBIH, SABORNOJ CRKVI U SRAJEVU 🇧🇦Danas sam, zajedno sa Nerinom Dizdarom, ministrom u Vladi Federacije...

Posted by Vojin Mijatovic on Wednesday, June 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije