Mijatović: Džaba nam još 100 izbora i mandata, postali smo loši ljudi

3
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Džaba nam još 100 izbora i mandata, postali smo loši ljudi
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Vojin Mijatović ponovo se oglasio na Facebooku i komentarisao aktuelnu društveno - političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Smatra da će nam biti bolje tek kad postanemo bolji ljudi.

"Izborni cirkus bi trebao biti gotov do kraja nedelje i ta saga će se završiti konačno. Svi su neki pobednici, svi su nešto važni, bitni, svi nešto negoduju, sve u svemu veliko ništa. Već je krenula šizofrenija ko će sa kim, kako, ko će “izdati”, ko neće. Naravno, niko o programu rada naredne 4 godine, niko o rešenjima kako prevazići probleme, bolje živeti…. Navijački, ostršćeno, samo navijamo za “svoje”, bez obzira kakvi su ti 'naši'", napisao je Mijatović i dodao:

Pitali smo nadležne: Kako se građani BiH mogu liječiti kad su u inostranstvu?

Pitali smo nadležne: Kako se građani BiH mogu liječiti kad su u inostranstvu?

Vojin Mijatović: "Miševi, spustite glavu kada pominjete imena Edina Ramića i Ćamila Durakovića!"

Vojin Mijatović: "Miševi, spustite glavu kada pominjete imena Edina Ramića i Ćamila Durakovića!"

"Mi državu imamo kakvu takvu, ali nažalost društvo nam se raspalo, između samoubistva mladića u Laktašima i napadima na Face TV od strane direktora RAK-a u par dana. Prava slika nas samih. Slušam i posmatram sve koji su dobili mandate i one koji nisu, sve to pametno, to sve zna, to sve crče za entitetom, državom ali ipak sve staje u lični mandat. Ponekad se pitam da li sam ja normalan kada sve ovo radim zbog društva, da li sam i ja trebao da se parkiram u neku Skupštinsku klupu i glumim moralnu vertikalu. Slušam komentare o sebi o drugima, slušam hiljade onih koji još crnje nego na onom videu zbog koga se mladić u Laktašima ubio, pljuju, blate, lažu, ismejavaju, prete, kleveću…", objašnjava Mijatović.

Na kraju zaključuje da "nam je džaba još sto izbora i mandata".

"Postali smo loši ljudi, neće nam biti bolje posle izbora, biće nam bolje kada budemo bolji ljudi. I uprkos svemu nadam se da ćemo postati bolji ljudi, a onda ići će sve, do tada teško", zaključio je Mijatović.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=5967031803309546&set=a.1799236656755769[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije