Migranti vraćeni u kamp u Trnovima, na GP-u Velika Kladuša mirno

Radiosarajevo.ba
Migranti vraćeni u kamp u Trnovima, na GP-u Velika Kladuša mirno
Nakon jučerašnjeg incidenta na Međunarodnom graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši kada je veća grupa migranata pokušala preći u Hrvatsku, na ovom Graničnom prijelazu jutros je mirno i saobraćaj se odvija bez zastoja.

Prema riječima inspektora Adnana Beganovića iz MUP-a Unsko–sanskog kantona, jučerašnja akcija protekla je bez incidenata, a bio je raspoređen veći broj policijskih službenika iz više policijskih stanica sa područja Unsko-sanskog kantona kao i Jedinica za podršku kantonalnog MUP-a.

"U 20 sati i 15 minuta granični prelaz je otvoren za nesmetano saobraćanje, a migranti su vraćeni i smješteni u migrantski kamp u Trnovima u 21 sat.

Velika Kladuša: Migranti čekaju bolje sutra pred vratima EU

Incidenata nije bilo, migranti su postupali u skladu s našim naredbama. Kamp je trenutno osiguran, a na osiguranju je jedinica specijalne policije i lokalne policije Policijske stanice Velika Kladuša. Stanje se i dalje prat", kazao je Beganović.

Zbog migrantske krize koja pogađa našu zemlju i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je kazao da je sigurnosna situacija narušena.
 
Općoj nesigurnosti na ovom području doprinio je i incident u Velikoj Kladuši u kojem je ubijen 24-godišnji migrant iz Maroka.

S obzirom na aktuelna dešavanja koja se direktno ili indirektno povezuju s migrantskom populacijom, ubistvo, dešavanja na graničnom prelazu, krađe i različite situacije, nereagiranje državnih institucija i ostalih organa, upitnost sigurnosti građana, jučer je zasjedao Kolegij Općinskog vijeća općine Velika Kladuša na kojem su predsjednici klubova stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Velike Kladuša iznijeli svoja mišljenja i stavove o ovoj temi.

Nakon duže razmjene mišljenja, odlučeno je da će tematska sjednica biti održana danas u 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije