Strašni prizori: Migranti se moraju kupati u ledenom potoku

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Belay_Boy

Po nekad se pitam odakle rpe toliku snagu i zelju za Europom, ja bih se do sada sto puta kuci vratio pa mozda opet pokusao u proljece ili ljeto...ovoliko ponizenje sigurno ne bih trpio.!! Nek vam je Bog na pomoci.!!

Guest

Upravo u tome jeste problem. Nema nazad. Pobili bi ih da se vrate. Neka im je dragi Big na pomoci!

moke

Od ponedjeljka novinarske ekipe i mediji ne mogu ući u kamp Lipa. Naime, TV ekipama nije dozvoljen prilazak kampu, a mjesto gdje se novinari ovih dana okupljaju, jeste prostor ispred crkve koja je udaljena nekih 500 metara od samog kampa. Izuzetak je bio utorak, kada su novinarske ekipe puštene u kamp prilikom dolaska Johanna Sattlera, specijalnog predstavnika EU u BiH i delegacije predvođene ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, u kojoj su bile i ambasadorice Njemačke i Austrije u BiH. Nezvanično, to je mjera koja je uvedena nakon što su određene osobe iz inostranstva predstavljajući se kao novinari, poticali migrante na pobunu. Da policija ima ovakva saznanja, potvrđeno nam je prošle sedmice iz MUP-a USK-a, ali više informacija nismo mogli dobiti, jer je istraga u toku. I naše ekipe koje su gore danima boravile primjetile se određene "nepravilnosti". Naime, još na Vučjaku, a sad i na Lipi, su se pojavljivale osobe koje migrantima daju novčana sredstva kako bi napravili određene fotografije. Tako se npr. za fotografije migranata koji se kupaju goli dok snijeg pada, davalo i do 50 eura Radi se najčešće o freelance novinarima koje nemaju matične redakcije niti stalno radno mjesto, već takve materijale pokušavaju prodati stranim agencijama i kućama.

Ja i?

U Maroku sada je bas toplo.... Da su odtali kući mogli su baš gino prčkati u moru. Al' nisu..

Sve je to OK

Zalijevanjem hladnom vodom svojih tijela migranti postaju otporniji na prehladu i gripu (čeliče se) da nakon tekućih masovnih deportacija iz Njemačke i Francuske u Tursku mogu bolje rintati dok crknu uz ograničenu ishranu kako nebi previše ojačali za napade na lokalno stanovništvo u Maloj Aziji.

Sve je to OK

Ako nakon deportacija u Tursku nisu zadovoljni radnim uslovima u Maloj Aziji, uvijek imaju mogućnost izbora da od beogradskih švercera koji ih ubacuju traže povrat novca.

Gost

Naslov bez veze. Uopće se ne moraju tako kupati, ne moraju tu ni živjeti, nisu morali ni doći u BiH itd. Sve je to njihov izbor.

O

Oet licemjerje evropsko. Pa primite ih u Evropu ako ste kao zabrinuti.

Katy

Haha najsmjesnije mi je kad procitam da Europa upozorava na tesko stanje s migrantima. Nek onda otvore granice nek idu gdje su naumili..

Nino

Odakle vam ova slika i ko je uslikao?? Za 100€ kupaju se gdje hoces.

Je li bas

Da se kupa na cesmi? Sto ne ugrije vodu i okupa se u satoru, ili wc-u? Taj Cikotic garant ne govori ni jedan strani jezik i pred tim osobama iz EU, ma kakvi bili, ipak su ugladjeni, skolovani, pristojni, ni nalik na ove nase sirovine, izgleda kao da ga je neko pokupio iz neke enklave podno Himalaja gdje se jos zivi ko u 18-tom stoljecu. Sta on moze da se dogovori? Nista

Hahaha

Spremaju se da plivaju za casni krst, u cemu je problem? Uostalom, niko ih nije tjerao da dolaze ovde, oni nisu izbjeglice i mogu se uvijek vratiti u svoje arapske zemlje gdje je mnogo toplije. 6 miliona eura su podigli ove godine sa bankomata, svi imaju skupe mobitele i mi njima trebamo pomagati i graditi kampove? Koliko nasih ljudi su beskucnici, pa im niko ne pomaze, a trebamo pomagati ovim kriminalcima, silovateljima i potencijalnim teroristima.

/ Najnovije